Kabeh Kategori
EN

Pengenalan H₂O₂

Omah>Teknologi & Layanan>Pengenalan H₂O₂

Pengenalan H₂O₂

Hydrogen peroxide is a chemical compound with the formula H2O2. In its pure form, it is a very pale blue liquid, slightly more viscous than water. It is used as an oxidizer, bleaching agent, and antiseptic. Concentrated hydrogen peroxide, or "high-test peroxide", is a reactive oxygen species and has been used as a propellant in rocketry. Its chemistry is dominated by the O-O bond.

Hydrogen peroxide is the simplest peroxide (a compound with an oxygen–oxygen single bond). It slowly decomposes in the presence of light. Hydrogen peroxide is typically stored with a stabilizer in a weakly acidic solution in a dark colored bottle. Hydrogen peroxide is found in biological systems including the human body. Enzymes that use or decompose hydrogen peroxide are classified as peroxidases.

undefined
undefined

Hidrogen peroksida murni minangka cairan tanpa warna sing larut karo banyu. Asring diwenehake minangka solusi 40% (w / w) nanging uga kasedhiya nganti 70% (w / w). Iki digunakake utamane minangka pemutih.

Panggunaan hidrogen peroksida

Sifat bleaching hidrogen peroksida digunakake ing pirang-pirang industri. Mbok menawa panggunaan saben dina sing paling dikenal yaiku ing produk eksklusif sing digunakake kanggo ngumbah sandhangan, contone ing sawetara wujud VanishTM. Hidrogen peroksida ing jumlah gedhe digunakake kanggo nggawe sodium perborate lan sodium percarbonate, sing digunakake minangka agen bleaching ing deterjen cair lan padhet. Sodium perborate, NaBO3.4H2O, digawe kanthi nambahake hidrogen peroksida menyang larutan natrium metaborat lan natrium hidroksida. Sodium percarbonate disiapake kanthi nambahake hidrogen peroksida menyang larutan natrium karbonat.

Hydrogenation of an anthroquinone
Oxidation of the anthraquinol
Extraction of hydrogen peroxide solution
Purification and concentration of hydrogen peroxide

Tahap utama yaiku:

Kasus Related